|
Temat: |
Re: Aparat fotograficzny? |
|
Autor: |
marzena |
|
E-mail: |
m-sowka@tlen.pl |
|
Data: |
czwartek, 21 lipca 2011 15:35:24 |
Kamilko, już kupiony decyzja oczywiście padła na lustrzankę nie mogło być inaczej D7000 + obiektywy to już dużo za droga impreza..
stanęło na Nikonie D5100 + 18-105mmVR + Tamron SP AF 60mm f/2 Di II LD Makro, bagatela 5009PLN także uuuah, aż kropelki na czole się pojawiły przy klikaniu kup O tym obiektywie Nikona 40/2.8G DX Macro słyszałam od miłego Pana z forum Foto.. ale z jego również pomocą stanęło na "jaśniejszym" i troszku dłuższym tamronie też 1:1
Masz absolutną rację dałam tzw. ciała z Nikonem D7000 kiedy go testowałam rzeczywiście "leciałam" na automacie i z ręki. No ale kiedy wkroczyłam z moją celogyne ovalis do sklepu i tak już patrzyli na mnie jak na marsjanina nie pomyślałam o przesłonie, ba nie wiedziałam jeszcze wtedy, że przestawienie na wyższe wartości daje o dużo lepszą głębię ostrości.
Przy sony już się lepiej przygotowałam i mimo, że nadal z ręki to zdjęcia wyszły o niebo lepiej.. bo przesłonę ustawiałam juz sama.
"Bardzo polecam obiektyw makro, ktorego ja uzywam. Ale moze jestem stronnicza, kazda pliszka, wiadomo, swoj ogon chwali Wiem ze na rynek wejdzie/wszedl rowniez model nikkor 45mm."
Kamilko? Tak z ciekawości bo nie napisłaś jakiego obiektywu do makro używasz?
Rawy wywołujesz w jakim programie? Wczoraj zaczęłam się zagłębiać już bardziej w tym kierunku.. przeglądając testy porównawcze czterech wołarek najbardziej chyba podobały mi się efekty w DxoOptic.. ale mądrzy ludzie z forum fotograficznego stawiają na LR, a Ty jakie masz doświadczenia? |
|
|
|
|