Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: Co kwitnie w...
Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: wtorek, 15 lutego 2005 19:05:13
Ale ja nigdzie nie napisałem, że daty WSZYSTKICH kwitnień i daty publikacji fotografii ZAWSZE są identyczne. Pisałem, że z sekcji Co kwitnie w... można sobie teraz wyświetlać zdjęcia z galerii

Wynika to z kilku dość oczywistych powodów - po pierwsze nie wszyscy autorzy zdjęć publikują dane kwitnień na forum PTMO. Po drugie - zdarza się, że przeróżne rośliny kwitną ot tak sobie (o czym Pan dobrze wie ;-) - z powodu stresu po transporcie, przypadkowego przesuszenia, czy dlatego, że im się tak podoba Po trzecie - nie zawsze jestem w stanie sprawdzić, kiedy kwitła sfotografowana roślina. Zakładam, że jeśli dostałem plik pod koniec marca, to marzec, a jeśli na początku kwietnia, to też marzec Natomiast z pewnością zdarzało się nie raz, że dostawałem fotografie z półki... Nawet zdjęcia od Pana, które dostałem w grudniu z adnotacją, że to z września, trafiły do listopada, bo konstrukcja Galerii nie pozwala na wsteczne "wtykanie" fotografii. Pewnie mógłbym to przerobić, ale jakoś zawsze są ważniejsze sprawy

Dlatego przy określaniu terminów kwitnienia posiłkowałbym się raczej danymi z tabel niż datami fotografii.

Pozdrawiam,
Jerzy

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl