Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: coelogyne cuprea?
Autor: pysia34
E-mail:  
Data: sobota, 12 grudnia 2009 10:30:45
Mam na imie Barbara Co do kwitnienia to był jednen kwiatek zgnieciony nieco w podróży, który po odpakowaniu następnego dnia spadł po prostu Był różowy jednej tonacji jak do mnie dodtarł. Nie zdążyłąm przyjrzeć się warżce nawet. Natomiast na tym samym pędzie jest jeszcze wydłużony pąk. Panie Jurku zaimponował mi Pan tymi ptaszkami, ale trzymanie wilgi które widuję niezmiernie żadko na wolności jest wedłóg mnie grzechem. Kiedyś dostałam szczygły do bastardów i siedziały stale w oknie tęsknie patrząc na zewnątrz. Przesiedziały w wolierze zimę a na wiosnę wróciłam im wolność. Wilgi są piękne. W tym roku upolowałam wzrokiem jedną koło mojego domu. Usiadła na płocie Radość dla oka i ucha. Nie miała bym sumienia. Co do afrykanki piękna papużka ne śmiałąbym pozbawiać jej opiekuna więc mam inną propozycję za roślinkę zapłaciłam 18 euro a że jestem raczej miłą osobą to chyba mniejszą stratą dla Pana będzie jak podzielę się źródłem z którego ją nabyłam Do tego są tam piękne nietypowe paprocie i sporo jeszcze innych roślin. Dostawca jest z Niemiec i obecnie jest już za zimno na wysyłkę ale zawsze można zamówić i poczekać do ciepełka. Moje roślinki doszły w ubiegłym tygodniu ale temperatura nie spadałao poniżej 10 stopni i dotarły w dobrym stanie. Następnym razem zamierzam się wybrać do tego hodowcy osobiście bo ma całe grono przepięknych amorfofallusów(bez skojarzeń ) i wogóle hoduje roślinki które lubią mięsko. Trafiłam do niego ze względu na bulb. reticulatum i roślinka przyszła superek. A że nie zamówiłam jednej roślinki (bo koszty dodatkowe transport przelew itp.) to dobrałam sobie jeszcze kilka fajnych roślinek.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl