Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Nowy na forum i paphiopedilum
Autor: Piotr Sz.
E-mail: piotr.szyncz@gmail.com
Data: poniedziałek, 7 września 2009 17:44:16
Witam serdecznie.
Właściwie jestem tu nowych, chociaż.....Storczyki (właściwie wyłącznie phalaenopsisy) uprawiam od kilku lat, kiedyś bywałem często na forum na stronie www.stroczyki.org.pl. Później jakoś przestałem zaglądać, choć oczywiście storczyki uprawiałem dalejObecnie moja pasja, lub jak niektórzy wolą "choroba" znów przybrała na sile. Przeżywa swoisty renesans. Dlatego też pozwalam sobie zainstalować się na niniejszym forum :-)
I od razu pierwszy temat.
Jak wspominałem uprawiam tylko phalaenopsisy- wiem mało to oryginalne W końcu jednak się przemogłem i kupiłem 2 paphiopedila- Paphiopedilum Leeanum oraz Paphiopedilum "King Arthur". "przemogłem" strach oczywiście- nie chciałbym ich zmarnować. Powiedzcie, czy to dobry wybór na początek "przygody" z paphiopedilum? Jak wam kwitną te odmiany/gatunki?

P.S
Widzę tu wiele osób, które udzielały się na forum stroczyki.org.pl. Jest tu może "berenika" ???? Straciłem twój numer gg :-(( Pamiętam, że fajnie się nam gadało o storczykach i nie tylko. Kiedy urwał się nam kontakt wybierałaś projekt domu, urodziło Ci się dziecko. Z góry przepraszam wszystkich pozostałych za taką prywatę

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl