Temat: |
Re: Filtr odwróconej osmozy |
Autor: |
Marta |
E-mail: |
martusc@o2.pl |
Data: |
poniedziałek, 19 stycznia 2009 00:12:25 |
Co do tej kranówy : nikt nie zauważył że woda z wodociągów komunalnych znacznie się różni między sobą z rozmaitych obszarów Polski. Są ujęcia produkujące wodę bardzo twardą, a nawet zasoloną (NaCl !) oraz takie, które ze względu na chemizm eksploatowanych wodonośców produkują wodę miękką nadającą się bezpośrednio do storczyków. Dużo wód ,,żródlanych,, czy stołowych jest produkowanych w ten sposób że woda z ujęcia jest podawana na filtry odwróconej osmozy, a więc prawie całkowicie demineralizowana, następnie jest wzbogacana o kilka substancji. Zawsze jest informacja na etykietce że woda jest wzbogacona...Mineralizacja takiej wody jest bardzo zawężona. Najlepszym rozwiązaniem jest mieszanie kranówy z wodą zdemineralizowaną. Oczywiście trzeba wiedzieć jaką kranówą się dysponuje. Z tego będą też wynikać proporcje. Marta |
|
|
|