|
Temat: |
Re: Hyde Park |
|
Autor: |
Piotr Markiewicz |
|
E-mail: |
|
|
Data: |
piątek, 19 września 2008 21:23:28 |
Uf no to może i ja włącze spowrotem, bo kasowanie kilkudziesięciu maili też mnie przerosło... Uwierz mi Pestko i nie tylko, że to forum jest od dawna I WCZEŚNIEJ NIE BYŁO PROBLEMÓW. Ale od kilku tygodni zaczęło się piekiełko, jeśli ktoś nie ma życia /przyjaciół i czeka na każde słowo to pewnie był zachwycony, niestety życie ogranicza nasze możliwości wchłaniania wszelkich informacji.
Ja, który sam wcale nie tak długo jestem w tym świecie, ale za to chyba docyć szybko nadrobiłem przynajmniej część wiedzy chętnie też bym poczytał ciekawe opowieści osób, które zajmują sie tym trochę dłużej czy profesjonalniej, choć chyba będzie ciężko, choćby Panie Piotrze P raz na miesiąc coś i jakby każda osoba z podobnym a nawett i mniejszym doświadczeniem napisała coś o ORCHIDEACH, byłoby może znów bardziej profesjonalnie, czy też choćby skrytykowała, jakieś fałszywe informacje, czy niefachowe porady, które tu i ówdzie się pojawiają, może nawet i u mnie się znajdzie nie jedno do zanegowania.
Obawiam się jednak, że osoby, które włączają się w ten niezmiernie szeroki świat, głeboko niebezpieczny tak samo jak i piękny przede wszystkim mają jedną ułomność - nieumiejętność korzystania z wyszukiwarki, ok nie każdy zna języki nie trzeba się męczyć z artykułami zalewającymi internet w obcych języch, ale proste szukaj nawet na tym forum i wpisanie swojego problemu, zagadnienia, nazwy storczyka, naprawdę może ułatwić życie wszystikim, i przynieść szukającemu satysfakcję ze znalezienia odpowiedzi, poza tym ta strona internetowa to nie tylko forum, jest tu baza storczyków porady, katalogi, tabele kwitnież... no chyba, że to pokolenie, czyżbym sie starzał juz nie moje ..., to tylko gotowce, łatwizna i najlepiej podać na tacy i podziekować za możliwość pomocy?? No chyba jednak nie tak to powinno wyglądać w tych szalonych czasach postulat o szukanie mądrości ... w sobie najpierw!
Pozdrawiam
Piotr Markiewicz |
|
|
|
|