Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: HELP! Phalaenopsis
Autor: Adela Andrzejak
E-mail: adela17_94@o2.pl
Data: piątek, 1 sierpnia 2008 20:37:03
Mam problem z moim białym falkiem. Od jakiegoś czasu ( po kwitnieniu ) zaczął tracić liście... myślałam że wszystko w porządku, bo dużo moich storczyków w tym okresie traciło liście i wytwarzało nowe. on też na górze wytworzył liścia był podlewany, spryskiwany wodą, dziś podlałam nawozem, ale boję się że coś mu nie pasuje. Jego liście są miękkie i trochę pomarszczone górne wyglądają lepiej falek nie wytwarza łodygi. ma poparzony liść ( moja wina przyznaję, był na wakacjach na dworze i choć postawiłam go od północnej zasłoniętej strony domu mojego słońce rano dało się we znaki. ostatnio to na nim postanowiłam spróbować wytworzyć keiki. w woreczek foliowy włożyłam wilgotny mech. muszę powiedzieć że na 2 "łuskach" czy jak ktoś woli "oczkach" pojawiły się pewne wypukłości

nie wiem czy falek próbuje wytworzyć keiki i dlatego zrzuca liście wydaje mi się że korzenie są ok, był już raz przesadzany - robactwo ale wszystko wytępiłam i było dobrze stoi on w moim orchidarium, a ono myślę że jest odpowiednie gdyż jeden storczyk już tam zakwitł proszę o pomoc

Adela

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl