Temat: |
Re: Nowy dział Orchidarium - Storczyki od A do Z! |
Autor: |
Jerzy Dziedzic |
E-mail: |
jerzy.dziedzic@orchidarium.pl |
Data: |
wtorek, 24 lutego 2004 11:58:23 |
Panie Piotrze, na powolność nic nie zrobię, bo to zależy od jakości połączenia w danym miejscu, o co z kolei należy winić naszego molocha telefonicznego
Natomiast drukowanie nie jest problemem. Rozumiem, że nie chodzi o kompletny BRAK wydruku (co wydaje mi się niemożliwe), a raczej to, że drukuje się Panu lista arkuszy zamiast samej instrukcji. To normalny objaw w wypadku ramek. Nie wiem, jakiej przeglądarki Pan używa, ale w Internet Explorerze 6.0 w Windows wystarczy przed drukowaniem uaktywnić okienko (ramkę) z instrukcją uprawy przez jej kliknięcie. Postaram się zmienić ramkę aktywną domyślnie, ale kliknięcie w odpowiedniej ramce przed drukowaniem i tak może być dobrym pomysłem - szkoda papieru...
Drugą opcją jest kliknięcie prawym przyciskiem myszy w tej ramce, którą chce się wydrukować, i wybranie z menu podręcznego opcji Drukuj. Spowoduje to wydrukowanie pojedynczej ramki.
Trzecią opcją jest wybranie z menu Plik opcji Podgląd wydruku. IE6 wyświetla wtedy na pasku narzędzi podglądu pole umożliwiające WYBÓR sposobu drukowania strony z ramkami - całości widoku, aktywnej ramki lub obu ramek oddzielnie - kompletna swoboda wyboru...
Pozdrawiam,
Jerzy |
|
|
|