Temat: |
Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC :( dodatkowe zdjęcia |
Autor: |
Agnieszka |
E-mail: |
agnieszka_gal@wp.pl |
Data: |
piątek, 11 lipca 2008 20:11:37 |
Widzę, że moja kuchnia wywołała małą dyskusję
Storczyk ze zdjęć nadal stoi na kuchennym, północnym parapecie. Jest to najmniej słoneczne miejsce. Przez kilka pierwszych dni stał na parapecie południowym, bardzo słonecznym, co spowodowało powstanie i bardzo szybkie powiększanie się plamek (zdjęcia). Pomysł Pani Kasi niestety nie sprawdzi się w moim przypadku, bo w tych słonecznych pokojach jest baaardzo ciepło - nawet z dala od okien, a przecież on nie lubi ciepełka (może w okresie jesienno - zimowym, kiedy słonko nie będzie już tak dogrzewać pokoi, na półce będzie mu faktycznie lepiej niż w kuchni ).
Po tych kilku dniach w kuchni jego plamki "stanęły w miejscu", czyli - akurat w moim przypadku - kuchnia jest lepszym rozwiązaniem. Dodam, że mam niewielką kuchnię. Staram się, aby okno było jak najczęściej otwarte, dzięki temu storczyk ma ciągły powiew świeżego powietrza (nie robiąc przy tym przeciągów). A tak na marginesie - na moim kuchennym parapecie stoją jeszcze dwa Phalaenopsis. Dostałam je w bardzo kiepskim stanie.. Jednak każdy z nich wypuścił niedawno pęd kwiatowy
Serdecznie Państwu dziękuję za wszelkie sugestie
Pozdrawiam,
Agnieszka |
|
|
|