Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: niesolidni sprzedawcy?
Autor: Paweł
E-mail:  
Data: wtorek, 13 maja 2008 07:05:42
No przyznam, że Pestka mnie rozłożyła... Woli zaufać sprzedawcy z allegro (!), niż własnym oczom - to już naprawdę niezła sztuka!
Normalne jest, ze jełsi bierzemy w sklepie storczyka który ewidentnie jest chory, to właśnie w tym momencie wyrzucamy kasę w błoto. Ale płacić DROŻEJ niż w Makro czy innym takim markecie za storczyka (i to po kwitnieniu)właśnie stamtąd i jeszcze zachwalać - no Pestka to marzenie sprzedawców z allegro - nie ma to jak łatwa kasa...

Ludzie, po prostu myślcie trochę kupując. Wiem że niełatwo opanowac emocje, ale storczyk za 12 PLN może być już umierający. Natomiast jeśli widzisz, że jest zdrowy, bez plam chorobowych, ma jędrne liście - to kupuj! Sam mam niezłą kolekcję katlei, dendrobiów itp z OBI (nie pretenduję do posiadania kolekcji ze storczykami czystymi gatunkowo - z najwyższej półki) - kupowane po kwitnieniu za 8 - 15 PLN (przecenione z 60-80 PLN) zakwitły najdalej po roku, a najfajniej jest czekać na to, aż się kwiat otworzy - zawsze bardzo miła niespodzianka. Ale ZAWSZE staram się dobierać gatunki z którymi dam sobie radę - np. nie kupie Vandy, choć piękna, bo warunków na nią nie mam. I dlatego naprawdę 100% moich zakupów żyje, kwitnie i cieszy się dobrym zdrowiem.

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl