Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: Moje okno
Autor: kamil piotrowski
E-mail: morthal25@wp.pl
Data: wtorek, 11 września 2007 14:24:52
Podlewanie tych roslin nie stanowi problemu , bynajmniej jak dla mnie, o tej porze roku raz w tygodniu(w lato robie to co okolo 4 dni) po kolei zdejmuje je i wkladam do miski z woda zalana az po brzeg doniczki, czekam kilka minut i odkladam na recznik do odcieknienia, nie ma w tym nic skomplikowanego ani nie jest to zaden problem jak dla mnie, posiadam filter odwruconej osmozy wiec z woda i jej jakoscia nie mam juz najmniejszych problemow , zatem rowniez zraszanie nie powoduje plam na szybach i robie to dosyc czesco, latem nawet 4x dziennie jak oczywiscie jestem w domu i nie mam nic innego do roboty, okna otwieraja sie takze uchylnie wiec w zaden sposob nie powoduje to uszkodzen roslin, pozatym w sasiedztwie roslin ustawiony jest maly pokojowy wentylator ktory dmucha na rosliny co nie powoduje zastoju powietrza w ich okolicy, jak rowniez w calym pomieszceniu.W dni tak chlodne jak te ostatnie nie otwieram okna wcale w pokoju, wietrzenie go raczej ograniczam do wietrzenia reszty mieszkania a dzwi od pokoju pozostawiam otwarte zeby nastapila i tam wymiana powietrza a nie powodowac szoki termiczne w ich okolicy. Takie wietrzenie pomieszczenia w okresie chlodnym moim zdaniem jak najbardziej sluzy kolekcji:-))))))))

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl