Temat: |
Re: Moje okno |
Autor: |
kamil piotrowski |
E-mail: |
morthal25@wp.pl |
Data: |
poniedziałek, 10 września 2007 10:54:42 |
witam ponownie, sadze ze pomysl z foilia jest raczej malo estetyczny, ale to do ciebie nalezy wybor, ja postanowilem widziec swoje rosliny wiec w zaden sposob ich nie izoluje ich od pokoju, , zauwazylem ze ultradzwiekowy nawilzacz powietrza z nawiewem kierujacym pare w okolice roslin jest wystarczajacym rozwiazaniem dla wiekszosci, fakt duzo przebywam w domu i w okresie letnim rosliny sa zraszane czasem kilka razy w ciagu dnia ale to raczej dla tego ze gdy okna sa otwarte to i tak cala para z nawilzacza zaraz ucieka na zewnatrz wiec go nawet nie wlaczam. a co do tych chlodnolubnych roslin, to raczej mam ich bardzo niewiele,chyba jedynie dendrobium densiflorum jest najbardziej chlodolubne ze wszystkich jakie mam. wiekszosc to rosliny o umiarkowanych do cieplych wymaganiach cieplnych a zatem jedne i 2 moim zdaniem moga byc z powodzeniem trzymane razem gdyz w pewnych przedzialach ich temp. wzrostu sie pokrywaja wiec w miom przekonaniu moga zyc kolo siebie:-), pozatym te okno jest stwozone by cieszyc moje oko a nie utrudniac mi zycie usilujac stwozyc optymalne warunki dla kazdej z roslin. To co im daje musi im wystarczyc i basta:-))))) |
|
|
|