|
Temat: |
kilka pytań bardzo prosze o odpowiedź i pomoc |
|
Autor: |
Anusia |
|
E-mail: |
|
|
Data: |
sobota, 7 lipca 2007 09:55:45 |
pierwsze pytanie to o keiki dendrobium mam ich 10 2 napewno nie są jeszcze do sadzenia ale pozostałe 8 ma mniej wiecej takie korzenie jak na zdjeciu

czy można je już sadzić? jeżli tak to czy jak oderwe tą keike to mam wziąć węglem te miejsca od oderwania? i czy można od razu wsadzić te keiki do normalnego podłoża dla storczyków?
drugie pytanie mam odnośnie liści phalaenopsisa którego ostatnio zakupiłam wyglądają one tak

trzecie i ostatnie moje pytanie dotyczy encyli też niedawno zakupiłam i szukałam jakiś ino w interneni i wyszła mi pewna nie zgodność bo na dołączonej etykiecie było napisane Enc. Octopussy a zdjecia w internenie z identycznie wyglądającą encylią były odpisane cochleata i teraz która nazwa jest poprawna dodam że nie znalazłam nigdzie nazy octopussy. załączam zdjecia

to nie jest ani nalot ani żadne wybrzuszenia wygląda to jakby liść poprostu był takiego koloru ale że nie jestem jakoś super bardzo doświadczona wiec pytam bo może to jakaś chorba?

a na koniec chciałam jeszcze zamieścić zdjecie phalaenopsisa o bardzo ciekawych kwiatach

pierwszy raz spotkałam sie z takim phalaenopsisem i odrazu kupiłam:P co o nim sądzicie? |
|
|
|
|