|
Temat: |
pomuszcie mi do końca uratować te storczyki |
|
Autor: |
Anusia |
|
E-mail: |
|
|
Data: |
niedziela, 24 czerwca 2007 10:16:25 |
uratowałam wczoraj 4 storczyki od skończenia w śmiechach sklepu OBI ogólnie są w dobrym stanie tylko baaardzo wysyszkone . falka juz posadziłam miał zdrowe korzeni tylko ułamany pęd kwiatowy i dlatego miał wylądować w śmietniku ma sie już dobrze tak mi sie zdaje.
ale problem pojawia sie przy 2 Cambriach i 1 zygopetalum(przepraszam jeżeli źle napisałam jego nazwe ale dopiero sie jej ucze bo jeszcze nie miałm storczyka tego gatunku) mają baaardzo zasuszone pseudo bulwy stały w wodzie wczoraj od okolo 21 do dzisiejszego poranka tylko zygopetalum wyjełam z wody z racji jego wrażliwości i podatności na gnicie. teraz zygopetalum jest w wodzie jedna jego PSB juz sie zupełnie nawodniła i ma ładny kształt ale pozostałe 3 jeszcze nie i pytanie czy trzymać dalej w wodzie aż wszystkie nabiorą odpowiednich kształtów?
co do Cambri to zaraz wkładam je zpowrotem do wody bo ich PSB jeszcze nie wróciły do swoich kształtów tylko są bardzo pomarszczone i pytanie jest takie czy mam je trzymać dotąd aż odzyskają kształty czy nie?
BłAGAM POMóżCIE NIE CHCE IM ZASZKODZIć! |
|
|
|
|