|
Temat: |
Opadające( więdnące kwiaty) |
|
Autor: |
marzi27 |
|
E-mail: |
marzi27@wp.pl |
|
Data: |
piątek, 15 czerwca 2007 13:02:10 |
Witam, mam pytanko, we wtorek 14 czerwca zakupilam slicznego storczyka Phalaenopsis, mial rozwiniętych 6 kwiatów i okolo 20 pąków, wczoraj tzn w czwartek zauważyłam ze kilka nowych pączków się rozwinęło ale dwa największe kwiatki tak jakby się zamknęły i maja spuszczone główki, na pewno nie byl przelany bo doniczka byla tak lekka ze sie prawie przewracal i wczoraj wlasnie go podlalam oczywiscie wylewajac nadmiar wody, liscie wygladaja zdrowo, jednak postawiony byl w pomieszczeniu ktore nie bylo ostatnio wietrzone za bardzo, moze miał za mala wilgotnść?? Obecnie przestawilam go do pokoju gdzie mam innego storczyka tej samej odmiany i slicznie kwitnie i nic mu nie jest. Moze ktos mi podpowie jaka moze byc przczyna opadnięcia kwiatkow?? kwiatek ma jeszcze duuuzo nie rozwinietych pąków. Aha zauwazylam kilka jakby usychających korzeni zewnętrznych ale w srodku doniczki wszystkie sa zielone. Poradzcie co robić?? czy cos mu jest?? Czy jak go przestawilam to odzyska siły i kwiaty sie podniosą??
|
|
|
|
|