|
Temat: |
Re: Opisy storczyków |
|
Autor: |
Anna Kamińska |
|
E-mail: |
ankamin1@wp.pl |
|
Data: |
poniedziałek, 4 sierpnia 2003 12:00:14 |
Zdecydowałam sie przyłączyć do dyskusji, chociaż na jednym i drugim forum jest to dosyć ryzykowne - często dyskutujący posądzani są o jakieś niecne zamiary...
1. Zgadzam się z Panem Janem, że kupujący ma prawo znać chociażby podstawowe warunki uprawy roślin, które są w danej ofercie.
Pan Zbigniew w swojej odpowiedzi myli informacje o uprawie, z tym, jak rośliny będą się miały, kiedy juz do nas trafią. To są dwie różne sprawy.
2. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem Pana Zbigniewa - skąd Pan Jerzy ma wziąć takie informacje. Odpowiedź jest prosta - od producenta.
3. Gdyby tych informacji o rzadkich lub nowych storczykach było więcej, zwiększyłyby się szeregi storczykarzy. Wiem, że wiele osób nie zamawia czasami dość łatwych w uprawie storczyków właśnie ze względu na mało lub wcale wiadomosci o nich.
4. Proszę nas Panie Zbigniewie nie posądzać o brak własnych poszukiwań informacji uprawowych, bo robimy to stale. Nie wszyscy jednak mają komputery i dostęp do internetu - i o tych Osobach też należy pamiętać, to są tacy sami Storczykarze ja ja, czy Pan.
Pozdrawiam.Anna Kamińska |
|
|
|
|