Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: Opisy storczyków
Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@ciekawe-rosliny.prv.pl
Data: sobota, 2 sierpnia 2003 18:27:28
Witam,
Chcę powiedzieć, że w całości popieram prośbę Pana Jana. Ja też uważam, że jako klienci mamy prawo oczekiwać wiedzy na temat kupowanych storczyków. Jeśli tak długo krytykowaliśmy całkowitą ignorancję wielu sprzedawców w kwiaciarnich i innych punktach tego typu, to może należałoby wreszcie coś zmienić. Oczywiście również zdaję sobie sprawę, że wymaga to sporo pracy, ale jeśli mamy zachęcać i poszerzać nasze kręgi, to wszak nie przez porażki źle zaplanowanych zakupów.
Myślę, że przed złożeniem zamówienia, zawsze można zapytać o podpowiedź w sprawie trafności wyboru, ale z własnego doświadczenia wiem, że wtedy poczta pęka w szwach. Chyba lepiej, żeby te informacje były ogólnodostępne na stronie. Tak jak wcześniej zostało napisane - tu chodzi o storczyki rzadkie. Nie wystarczy informacja (chociaż ważna)o wielkości i kolorze kwiatów, bo żeby je zobaczyć, potrzeba tej wiedzy znacznie więcej.
Ja również, jak Pan Jan, dokonałam wielu chybionych zakupów. To są pieniądze wyrzucone w błoto, a wszak kupione za nie storczyki mogłyby cieszyć oczy i zachęcać na przyszłość.

Serdecznie pozdrawiam,
Maria

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl